Hvad fa'en er meningen? #2

Hvad fa’en er meningen? #3

Som nævnt igår vil jeg dykke ned i de overskrifter jeg engang forstillede mig ville passe til mit liv. Du kan læse de to tidligere her og her.

Idag vil jeg dykke ned i overskrift nummer to: At redde hele verden og være den nye “Mother Teresa” 
…men det har jeg slet, slet ikke penge til. Og desuden involvere jeg mig selv alt for følelsesmæssigt og glemmer at slippe det igen, hvorfor jeg heller ikke blev psykolog som jeg drømte om i mine helt unge år. Istedet hjælper jeg i det små og forsøger at være et god menneske.

Da jeg var yngre havde jeg en (ubevidst) trang til at ville hjælpe alle og sikre at alle omkring mig havde det godt. Det tænker jeg ikke afviger særligt fra alle andre. Min største udfordring var, at jeg ofte involverede mig så meget at jeg selv blev ked af det.

Jeg husker ofte min Mor sagde til mig: “Du kan ikke redde hele verden og være den nye Mother Teresa. Husk nu at nyd dit eget liv”. Og hun havde ret. Det nytter ikke at leve i andres sorger fremfor egen glæde, det dræner dig for energi.

Men for pokker hvor ville det være sejt at gøre så stor forskel for så mange mennesker! Maybe in another life.

Min første (mere seriøse) karriereplan var at blive psykolog. På den måde kunne jeg hjælpe andre med at få det godt og komme på rette spor indenfor “rimelighedens” grænser. Jeg blev dog senere klar over at jeg slet ikke har den mentale styrke det må kræve at hjælpe folk på rette vej hver eneste dag. Jeg hvilede slet ikke nok i mig selv og ville slæbe ulykkelighederne med mig hjem.

Med den erkendelse måtte jeg ændre karrierespor og “nøjes” med at hjælpe i det små. Idag er jeg glad for mit (fra)valg. Jeg syntes selv jeg hjælper hvor jeg kan – også uden at dokumentere det på Facebook for credit. Beklager, men gavmildhed og godhed falmer hvis du har brug for at få en masse “likes” for det.

Imorgen kommer et lidt dybere indlæg om den karrierekvinde jeg valgte fra, men nu vil jeg dedikere dagen til min mand (som har fødselsdag) og søn.

Hav en dejlig dag!

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad fa'en er meningen? #2