Hvad fa'en er meningen? #3

Hvad fa’en er meningen? #4

familie-eller-karriereOkay indrømmet, de sidste to indlæg i denne “mini-serie” har ikke været jordskælvssættende. Jeg havde dog taget en beslutning om at skrive om de mindre seriøse inden jeg dykkede ned i de to sidste mere seriøse og personlige. Her vi nået til nu.

Da Troels og jeg i 2009 flytter til Odense, har jeg et eneste mål for øje: – At blive karrierekvinde og satse alt!

Jeg havde færdiggjort min kontoruddannelse hos Siemens og havde i den tid arbejdet tre måneder i USA, hvor jeg havde fået smag for karriere-“ræset”. Jeg ønskede at blive den bedste indenfor det felt jeg endnu ikke havde valgt. Troels og jeg tog vores ganske nye forhold, rev teltpløkkerne op og drog med Odense. Her håbede vi at der ville være gode karrieremuligheder for os begge.

I september 2009 påbegynder jeg min bachelor, men jeg var ikke ellevild med studiet. Jeg ville gerne bare ud og igang med at skabe en karriere, men kloge mennesker havde fortalt at jeg gjorde klogt i at tage en uddannelse først. Det første semester overstås smertefrit og jeg kan nu klippe et semester af tællebåndet.

På førstedagen for det andet semester sker der noget, som viser sig at ændre mit liv og alle de planer jeg havde for altid… Jeg vælter på cykel. Det var sådan set ikke første gang det skete i mit klodsede liv, men denne gang var det anerledes. Jeg slår hovedet og har siden den dag haft kronisk hovedpine og mange migræneanfald. Siden den dag i februar 2010 har jeg prøvet alt man overhovedet kan forestille sig for bare at mindske smerteniveauet, desværre uden held. Den sætning jeg har hørt fra samtlige eksperter (lægevidenskabelige som alternative) er: “Vi kan desværre ikke hjælpe dig”. De ord rammer hårdt! Hver gang! Jeg er aldrig begyndt et forløb uden håbet om at netop dét ville virke, og jeg har endnu ikke givet op.

Jeg har undervejs i de sidste fem år holdt pauser fra behandlinger og medicin. Ganske enkelt fordi har været fysisk og mentalt hårdt. Fysisk fordi alt medicin og behandlinger har haft bivirkninger. Mentalt fordi jeg gang på gang er blevet skuffet, snydt og ikke har kunne leve det liv jeg gerne ville. Jeg har ikke kunne være den kæreste, datter eller veninde jeg gerne ville fordi mit overskud var lig nul efter studie, lektier og job.

Jeg har haft stor respekt for det arbejde der blevet udført “på” mig. Pånær én. Han mente at jeg bevidst var væltet for at sætte en stopper for alle de mangle planer jeg havde for mit liv. At det var en handling der skulle for mig til at ændre kurs. Are you freaking kiddin’ me?! Nu er jeg ikke voldelig, men lige der var jeg på nippet til at give et dumme-slag!

Tilbage på sporet. Hovedpinen gør det mere eller mindre umuligt for mig at deltage i mine forelæsninger, men jeg består min bachelor i sommeren 2012 (dagen før mit bryllup – what a relief!). Efter svære overvejelser, beslutter jeg at stoppe min uddannelse og ikke fortsætte på kandidaten. Det er første gang i mit liv jeg har måtte opgive noget “ufrivilligt” og dét var svært at håndtere.

Til mit store held har jeg et studiejob på Odense Universitetshospital i deres innovationsafdeling og her får jeg tilbudt et fuldtidsjob. En arbejdsgiver der kender til mine begrænsninger og som acceptere at jeg nogle dage arbejder på skæve tider af døgnet. Jeg havde på daværende tidspunkt ikke opgivet karrieredrømmen og arbejdede aftener og weekender hvis hovedpinen havde forhindret mig i løbet af dagen.

Da ønsket om at blive forældre begynder at trække mere og mere i Troels og jeg, gør vi os store overvejelser i forhold til min hovedpine (dem vil jeg komme mere ind på i sidste indlæg i denne “serie”). Valget stod mellem at være “Hustru, Mor og Rikke” eller “Karrierekvinden”. Jeg har valgt det første. Mit liv er for kort til at have en karriere uden en familie bag mig. Men hvem ved, måske jeg en dag finder kuren mod hovedpinen, og ellers bliver Magnus stor en dag og jeg kan fordybe mig i et job hvis det er min drivkraft.

1 kommentar

  • […] det. For nogle måneder siden skrev jeg om hvad jeg – på daværende tidspunkt- mente var meningen med mit liv. Jeg skrev indlægget imens jeg endnu var på barsel og jeg var – på daværende tidspunkt […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvad fa'en er meningen? #3