Om at kommunikere uden sprog

Den allerførste juleaften (også for os)

Julen er altid noget helt særligt, i hvert fald i vores familier. Der er “rift” om børn og børnene og der er skruet helt op for hygge, forkælelse, god mad og samvær.

I år bliver julen noget helt særligt, i særdeleshed juleaften. Det er Magnus’ allerførste juleaften, det er Troels’ og min allerførste juleaften sammen og det er mine forældres første juleaften med deres barnebarn.

På trods af at Troels og jeg har været kærester i syv år, har vi aldrig holdt juleaften sammen. Der er ganske enkelt ikke noget nogen af os, der har haft lyst til at undvære forældre og bedsteforældre juleaften. Troels’ forældre er skilt og jul hvert tredje år med min familie har bare ikke været sød musik i mine øre. Vi har dog altid været enige om at når der engang kom et barn, skulle vi holde jul sammen.

Dengang er så i år. Vi skal derfor for første gang nogensinde holde juleaften sammen og så ovenikøbet med vores søn der er så stor at han også kan smæske sig i juleand. Det bliver på mange måder helt vildt fantastisk at få lov til at dele juleaften sammen, også selvom Magnus endnu er så lille at han bliver puttet tidligt.

Og netop i julen er jeg glad for at Troels ikke længere er i butik. Det har været enormt svært de tidligere år at presse hele familien ned i hyggelige aftaler på kun tre dage inden Troels igen startede på arbejde. Ikke nok med at tiden var enormt knap, så var Troels helt vildt træt af at have knoklet hele december og ville (måske) helst bare gerne slappe af de tre sparsomme fridage han havde. Men i år er der god tid til det hele og det vil jeg nyde.

En del har spurgt os om ikke vi selv vil holde vores egen juleaften og invitere familien herhjem og skabe nye juletraditioner. Umiddelbart, nej. Jeg nyder at komme “hjem” og være barn i nogle dage, at gøre tingene som de altid er blevet gjort og altid har været dejlige. Men måske en dag, hvem ved. For nu lader vi de julekyndige om at servere lækker julemad og brune kartofler i spandevis!

Hvordan er jeres juletradtioner? Og har de ændret sig over årene?

1 kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at kommunikere uden sprog