Mit ønske blev opfyldt imorges

Lær din baby at kravle

learn-to-crawlDa jeg startede på arbejde efter min barsel, var tanken om at “gå glip” af Magnus’ udvikling, det jeg havde det allersværest med. Tanken om at komme hjem fra arbejde og høre at han havde kravlet eller sagt sit første ord og jeg ikke havde været der til at opleve det. Dét var svært.

Det handlede ikke om at Troels og ham oplevede nogle fede ting sammen eller at de havde nogle “første gange”. Det handlede om jeg også skulle være en del af det. Altså de store første gange såsom at kravle, første skridt eller første ord. Jeg ved slet ikke hvordan jeg vil reagere hvis jeg en dag henter Magnus i dagpleje og får at vide han har taget sit første skridt. Puuha.

Men hvad gør man så? Arbejdet skal passes og Magnus stopper nok ikke sin udvikling mandag til fredag og så genoptager den i weekend (selvom det ville være ret genialt – for mig). Jeg ved ikke hvad andre gør eller har gjort, men jeg gik i skarp træning med Magnus. Jeg var sikker på at han var lige ved at begynde at kravle og jeg måtte bare være der når det skete.

Så som en anden tosse, fandt jeg en stofble frem, foldede den og satte den under brystkassen på Magnus som en “kravle-sele”. Og så gik vi rundt med den. Jeg holdte ham oppe og han lavede kravlebevægelser. Både Troels og Magnus grinede og jeg var dybt fokuseret. I de næste tre dage brugte jeg hver aften på at lege og træne min kommende kravle-baby, dog uden resultater.

Mandag morgen kom og jeg skulle gå hele fem dage i møde, hvor Magnus havde alle muligheder for at begynde at kravle uden jeg var der. Det var ikke godt. Men så skete det! Da jeg næsten er på vej ud af døren og skal til at sige farvel til min stadig møvende-baby, satte han sig op på alle fire og kravlede! Han kravlede og jeg så det! Jeg blev mega stolt og lykkelig og dansede afsted på arbejde. Og ved i hvad? Jeg er ikke engang pinlig over min reaktion. Jeg nyder at se Magnus udvikle sig og jeg elsker at overvære hans “første gang” af alt!

Jeg giver hermed tippet videre til andre der skulle ønske at lære deres baby at kravle. Stofble og leg = kravlende baby. Det skal selvfølgelig nævnes at jeg ikke har super meget evidens bag min metode 😉 Men hvis der er nu er nogle er jer der tager metoden i brug og får resultater, så smid en kommentar så jeg kan holde min evidens-database opdateret.

Hvad siger i? Er jeg helt tosset omkring de “første gange”? Er det i virkelig bare fedt at de udvikler sig også selvom man som forældre ikke er vidne til det?

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Mit ønske blev opfyldt imorges