Lær din baby at kravle

Spicy peberfrugt pesto

spicy-pestoPesto. Jeg er sjældent vild med dem man køber på glas, da de ofte er meget koncentreret. Til gengæld syntes jeg pesto er super nemt og lækkert til alt lige fra friskbagt brød, tilbehør til rejer eller til at pifte pasta op. Min favorit er denne som er både grillet, spicy og frisk i smagen – alt på én gang.

Spicy peberfrugt pesto

2 store røde peberfrugter
1 rød chili
1 håndfuld mandler
25 gram parmasanost
Saften fra 1/2 lime
2 fed hvidløg
Olivenolie
Havsalt

Fremgangsmåde

Halver peberfrugterne og fjern stilken kernerne.

Tænd ovnen på 220 grader. Rist mandlerne i cirka 4 minutter (hold øje, det bliver hurtigt brændte!).

Læg peberfrugterne med skindsiderne opad på en bageplade med bagepapir. Bag dem til skindet bliver sort (cirka 15-20 minutter, men igen – hold øje). Lad dem køle af i en lukket pose i et par minutter til skindet løsner sig og pil skindet af.

Fjern kernerne fra chilien, fjern skalden fra hvidløgene og hak parmasanosten groft.

Kom alle ingredienserne i en minihakker, blender eller foodprocessor og blend til pestoen har en cremet konsistent. Smag til og juster smagen med salt, olie, lime og parmasan.

Pestoen kan sagtens bruges over et par dage, men vær opmærksom på at hvidløgssmagen bliver kraftigere allerede på dag 2. Så laver du pestoen dagen før den skal bruges, så pas på med mængden af hvidløg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lær din baby at kravle