Jeg kan ikke længere tænke klart

Amerikanske pandekager (opskrift)

Da jeg tilbage i 2008 tilbragte 3 måneder i USA, forelskede jeg mig i samtlige af deres kaloriebomber! Grundet min krops evne til ikke at tage på, blev der spist (meget!) i samtlige 3 måneder. En af mine weekend-favoritter var amerikanske pandekager.

Amerikansk morgenmad, gerne indtaget på en diner, var et hit! French toast, amerikanske pandekager, smør og sirup i store mænger – mums!

I lørdags kom jeg frem til en super dej, der gav lækre og luftige amerikanske pandekager – ligesom jeg husker dem fra min tid i deres hjemland.

Amerikanske Pandekager

amerikanske-pandekagerIngredienser
270 g hvedemel
2 tsk bagepulver
1 tsk salt
4 spsk sukker
260 ml mælk
2 store æg
70 g smeltet smør

Si mel, bagepulver, salt og sukker i en stor skål.
Pisk æg, mælk og smeltet smør i en separat skål.

Hæld de våde ingredienser i de tørre og pisk indtil du har en glat dej. Lad dejen stå 5-10 minutter.

Bring en (non-stick) pande op til mellemvarme og tilsæt lidt smør. Når smøren er smeltet hældes en ?klat? dej på panden. Pandekagen skal være lille og tyk. Når toppen af pandekagen begynder at boble, vendes den og bages til begge sider er gyldenbrune og pandekagen er hævet til cirka 1 cm.

Du kan med stor fordel smide friske blåbær eller chokoladestykker i dejen.

Serveres med (masser af) smør og ahornsirup.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Jeg kan ikke længere tænke klart