Salat – grønkål med et strejf af sommer

En fridag uden barn og de første par sko

Magnus-2Egentlig havde jeg besluttet at holde gårsdagens beslutning fra bloggen. Jeg var i et dilemma med mit indre om hvorvidt jeg syntes det var okay at sende Magnus i dagpleje når både Troels og jeg havde fri. Alligevel har jeg besluttet at stå ved min beslutning (også her).

Det værste ved de sociale medier og blogs, er det “offentlige skue”. Hver eneste gang jeg poster noget på instagram, facebook eller her på bloggen, er jeg til offentlig skue. Det er naturligvis min egen beslutning hvad jeg vælger at dele af såvel billeder som tanker. Ikke desto mindre, lader jeg mig ofte påvirke af andre blogindlæg, debatter og “perfekte” billeder. Jeg har ikke et behov for at fremstå som den perfekte mor med det perfekte hjem (deraf mine “Mit (u)perfekte liv” indlæg), men jeg vil selvfølgelig heller ikke fremstå som en dårlig mor med et evigt rodet hjem.

Her på bloggen prøver jeg ihærdigt at vise hele billedet af mit liv. Både det gode og det dårlige. Begge dele siger enormt meget om mig, mit familieliv og de beslutninger vi træffer herhjemme, derfor er begge dele lige vigtige. Når det er sagt, er jeg altid lidt mere “nervøs” når jeg udgiver et indlæg der ikke er lutter positivt, fordi jeg kan være nervøs for reaktionerne fra jer ude bag tasterne. Jeg læste et indlæg hos Miriam netop om emnet og jeg må give hende fuldstændig ret, det er for nemt at pege fingre og skrive grimme ord bag et tastatur end face-to-face.

Netop grundet debatter og indlæg omkring det, at sende sit barn i institution alt imens man selv holder “fri”, fik mig til at tvivle helt vildt på, om jeg kunne tillade mig at sende Magnus i dagpleje igår når både Troels og jeg havde fri. Egentlig syntes jeg det er egoistisk at sende sine børn afsted, når man selv har fri. Når det er sagt, syntes jeg også der er stor forskel på om vi taler en enkelt dag eller en hel uge. Efter store overvejelser, besluttede vi at sende Magnus afsted igår. Vi havde en del praktiske ting vi rigtig gerne ville have ordnet og ærligt; det var bare meget nemmere uden at Magnus skulle hives med rundt. There, I said it: vi holdte en fridag imens Magnus var i dagpleje.

Til gengæld holder han ferie sammen med os helt til på tirsdag, og netop det faktum brugte jeg i min diskussion med mig selv. Han kommer afsted én dag og får syv dages fri. Selvom jeg efterhånden føler mig rigtig godt tilpas i min rolle som mor og (oftest) stoler på min egen dømmekraft, opstår der stadigvæk situationer som ovenstående hvor jeg bliver i tvivl. Lige dette eksempel handlede om hvad andre ville tænke, for jeg er sikker på at Magnus hellere ville i dagpleje end at trækkes rundt i Odense på kedelige gøremål.

Idag blev familie-påskeferien så skudt igang på en dejlig måde. Vi tog et smut ind til centrum og spiste lækker brunch på Eydes Gastro Pub. Jeg håber ikke de bemærkede de mængder Magnus hældte i hamsterkinderne, for så tror jeg ikke han spiser gratis næste gang 😉 Jeg kan undre mig over de mængder han kan konsumere og samtidig frygte vores madbudget når han bliver teenager.

Efterfølgende satte vi kursen mod “Jeff og Joy” for, at finde Magnus’ første par sko. Det var faktisk en rigtig stor ting for mig. Det var endnu en påmindelse om at Magnus ikke længere er en baby, men en lille dreng der stavrer derudaf og nu har et behov for rigtige sko til udendørsleg. Vi havde fået anbefalet “Jeff og Joy” og blev ikke skuffet. Det var en super betjening og vi fik nogle fede (og praktiske) sko til Magnus. Jeg væltede en lille smule bagover da vi skulle betale, men nu har han en rigtig god og støttende sko/støvle han kan bruge frem til sommer.

Da vi kom hjem, smækkede vi skoene på ham og så grinte vi! Har i set de videoer af hunde der får sko eller strømper på? Det er Magnus første gang han gik i sine sko! Det så  sjovt ud! Da han var færdig med at forsøge at sparke skoene af, tog han nogle skridt med ekstrem høj benføring – som en stork. Igen grinte vi og heldigvis gjorde Magnus det samme uden at opfatte grunden til vores grin. Det tog nogle minutter og så var de godkendte og han drønede rundt i sine lækre sko.

1 kommentar

  • […] Igår efter vi kom hjem fra en dejlig tur på gågaden med både brunch og indkøb af Magnus’ første par sko, måtte jeg hoppe i seng. En knaldende hovedpine meldte sin ankomst og jeg håbede et par timer i […]

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Salat – grønkål med et strejf af sommer