Ferie-mode, Partners og Pokémon Go

Vejen til drømmehuset #2

Vores sommerferie er slut og vi er nået et godt stykke i vores kommende drømmehus. Jeg sidder tilbage med en følelse af taknemmelighed, en anelse overraskelse og ro i maven. Alt sammen på den helt rigtige og gode måde og med et stort smil på læben.

Da Troels og jeg (for alvor) begyndte, at se efter vores drømmehus, havde Troels én ting han stod fast på: Det skulle ikke være et hus hvor vi skulle igennem en stor renoveringsproces. Jeg forsøgte virkelig, at respektere hans ønske om et mere eller mindre indflytningsklart hus, men så besøgte vi “huset uden navn” og min mavefornemmelse for stedet overrumplede al fornuft.

Renovering-bindingsvaerk-3

I den seneste uge er der blevet kørt flere ton jord, ler, mursten, kampesten og gulve ud end jeg anede kunne være i et hus – alt sammen med håndkraft. Intet af det havde været muligt, at nå uden de helt fantastiske venner som har stået klar og brugt deres ferie på, at hjælpe os med vores drøm. Jeg er fuldstændig overvældet over den energi der er blevet lagt i både det fysiske arbejde og pasning af Magnus. Vi har fået tilbudt mere hjælp end vi har kunne være i huset – hold nu kæft hvor er jeg taknemmelig for, at vi har så mange dejlige mennesker i vores liv!

Vi har holdt vejret og krydset fingre (lidt for) mange gange undervejs og håbet, at huset blev stående og fundamentet ikke skred. Vi har endnu engang gjort tingene på vores måde, dog med råd og vejledning fra fagfolk. Vi har fået de fleste til at tabe kæben over projektet og fået fortalt vi er bindegale flere gange end jeg har tal på. Og det helt okay, for det er sindssygt og vi er vidst lidt tossede, men jeg kommer til at elske det her sted mere end jeg allerede gør og det bliver de bedste rammer for vores lykke.

Indtil nu er vi (7-9-13) ikke stødt på de helt store ubehageligt overraskelser og vi har holdt den først tidsplan. Igår eftermiddags blev vi færdige med at grave ud og fjerne affald. Oveni det har vi nået, at sælge fiskene fra vores havedam, tømme den for vand, fylde den op med jord fra huset og fældet en del træer.

Næste skridt i processen:
– Rive endnu en væg ned
– Fjerne de gamle (og desværre meget beskadiget) bjælker i stuen
– Fylde grus på – det virker  dumt at køre grus ind i huset igen
– Isolere, få lagt gulvvarme og støbe gulv

Vi har en overordnet plan i hovedet, men vi sætter kun deadline på ét step ad gangen. Vi har en idé om, at det er bedre for optimismen, at nå ét skridt ad gangen og ikke bekymre sig om hvorvidt resten skrider. Uanset hvad vi får fortalt, så tror vi på, at vi er meget langt når vi flytter ind om mindre end 1 måned. Ingen troede på vi var færdige med at grave ud igår, men min mand får uanede mængder af styrke når han bliver stædig 😉

Igår da vi tog hjem, så huset således ud. Vi syntes selv det ser hammer-godt ud og netop derfor ved vi, at vi er bindegale og opslugt af renovering. Men det her, er altså billeder af vores første store milepæl.

Renovering-bindingsvaerk-4

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ferie-mode, Partners og Pokémon Go