En ægte lortedag

Tulle og flokken

gotlaenderAllerede da vi så på Tornmarkshuset første gang, forestillede vi os en flok får på marken der grænser helt op til haven. Det var helt sikkert et af de største ønsker til stedet; at få et dyrehold som vi både kan kæle med og få gavn af.

Vi var enige om, at får skulle være vores første dyr (udover Enya som naturligvis er flyttet med os). Jeg har altid været helt vild med Gotlænder får da de har et lækkert skind, men de er samtidig nogle ægte udbryder-får og ikke de nemmeste, at starte med. Troels undersøgte derfor mulige racer og fandt en super avler her på Fyn. Racen blev Spælsau og avleren Hjørnegården.

For et par uger siden tog vi til Nordfyn for, at udvælge vores 4 moderfår. Det var en sjov oplevelse og Magnus sitrede af begejstring over de mange får han kunne klappe og nusse. Der gik ikke mange sekunder før “Tulle” stod og gnubbede sig op ad mig. Det sødeste, kælne får, som jeg bare måtte have med hjem. Hun er Gotlænder. Meget typisk, at jeg falder for en jeg egentlig ikke skulle have. Men vi endte med, at vælge hinanden.

Udover Tulle, valgte vi 3 Spælsau gimmere (hunner). Marianne fra Hjørnegården har udvalgt en vædder med de rette afstamninger så vi ikke risikerer indavl. Han er en lille lort, men han skal nok komme efter det over vinteren.

I onsdags var marken og indhegningen klar til dem og Marianne kom og leverede vores skønne lille besætning af får. De hoppede fint ud på marken og gav sig til at græsse. De var ikke særlig skræmte, men heller ikke interesserede i, at vi kom for tæt på. Vi kunne næsten ikke vente med, at hente Magnus og vise ham vores nye beboere. Igen sitrede han og brølede “mææææh” af al sine lungers kraft. Det var en fantastisk reaktion fra vores lille bonderøv.

De sidste dage er gået med, at finde ud af hvad de syntes er lækkert så vi kan lokke dem hen til os. Rugbrød er et hit, men det er kun min Tulle som kommer hen. Hun er størst og har sat sig som førerfår. Hun er fandeme sød og hvor er det fantastisk, at sidde i sin have og kigge ud på sine får som nyder pladsen og omgivelserne.

Nu skal vi bare blive helt fortrolige med dem allesammen så vi nemt kan komme til dem både for, at tjekke deres velbefindende og så de lukker os helt ind til påsken når de får deres første lam. Det bliver skønt (og hårdt)!

feeding-sheepsgotlaender-faarspaelsau-faarspaelsau

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En ægte lortedag