Når livet byder dig træthed

Vejen til drømmehuset #3

shadows-lightDa vi i starten af august startede på arbejde, holdt vi vores (stramme) tidsplan rimelig godt. Nu, næsten to måneder senere burde vi (ifølge tidsplanen) være næsten færdige. Virkeligheden ser dog anerledes ud. Meget anerledes ud. For hver gang vi starter et projekt, dukker noget uventet op og for hver gang vi kører affald væk, hober dobbelt så meget sig op.

Hvem fanden fik dog ideen til dette sindsyge projekt?!

Umiddelbart syntes jeg ikke der er sket ret meget siden jeg i starten af august skrev det andet indlæg i serien om vores drømmehus, men når jeg går listen efter, har vi da alligevel noget nogle store poster, desværre er begejstringen over disse for længst aftaget og frustrationer over alt det vi endnu ikke har noget, har overtaget mine tanker.

Siden sidst er der sket følgende:

Gulve og gulvvarme
Vi har fået gravet det sidste ud og til vores store held, var vores ydre fundament støbt på beton og ikke kampesten, hvilket gjorde det muligt, at få 20 cm mere loftshøjde uden, at understøtte fundamentet. Der var dog en indervæg som stod på kampesten og denne har vi måtte rive ned.

Der er blevet isoleret, lagt gulvvarme og støbt gulve. Vi valgte, at bruge flydebeton til gulvene. Prisen på flydebeton er dyrere end almindeligt, men arbejdstiden er væsentlig kortere.

Vægge
Væggen på kampesten, var bærende og skulle derfor op igen. Her valgte vi, at bruge nogle af de gamle bjælker fra gulvet til at skabe en newyorker-væg med “bindingsværk”. Vi er så vilde med resultatet, at vi har besluttet at lave en lignende væg i modsatte ende – her bevarer vi de originale bjælker fra væggen med fejl og skævheder.

El
Da vi nåede til el-delen dukkede der ét stort rod af ulovligt og farligt el op og så gik vi i stå. I fire uger. Ejerskifteforsikringen skulle ind over da omfanget var stort og da de godkendte sagen måtte vi vente yderligere et par uger på en tømrer. Resultatet af det store rod blev, at alt gulvet på hele 1. salen skulle brækkes op så elektrikerne kunne danne et komplet overblik.

Trappe
Vi var hurtige til, at rive den gamle trappe ned og kører den væk. Lidt for hurtige. Vi har siden da ledt med lys og lygte efter en trappe som opfylder vores ønsker; enkel, ikke for dyr, ikke for stejl, skal ikke fylde for meget og kunne være i det eksisterende hul. Dette har vist sig, at være en større opgave og løsningen er blevet, at lave en trappe fra bunden som opfylder (de fleste) af vores ønsker.

Da vi den 25. august flyttede ind i huset, stod det langt fra så indflytningsklart som vi havde håbet. Det gør det egentlig stadig ikke, men vi får det til, at fungerer. Vi priser os lykkelige for den ekstra sommer september overraskede med og hvor flot Magnus har taget hele processen.

Status
Vi holder mest døren lukket ind til renoveringsdelen som lige nu består af:

– En 1. sal uden gulv
– Ingen trappe (så det manglende gulv betyder vel ikke så meget…)
– Ledninger hængende fra lofter og vægge
– Vægge der endnu mangler skelet og gipsvægge
– En newyorker-væg som endnu ikke er muret

Og så mangler vi iøvrigt gulve i stueetagen, tapetsere, male, et nyt køkken og lidt andre “småting”. Oh well, vi bliver vel færdige inden Magnus flytter hjemmefra… Håber jeg.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når livet byder dig træthed