Om at være bange for slutninger

Sårbar (del 1)

Jeg skulle aldrig have været til. Det lyder så voldsomt, men enigheden var gensidig – i hvert fald for en stund. Han ønskede ikke et barn og hun elskede ham højere end tanken om en kernefamilie. Jeg tror egentlig hun affandt sig med sit valg. Fik det bedste ud af livet uden børn.

Aldersforskellen havde måske også noget at sige. Hun var kun i starten af tyverne og han var næsten midtvejs i trediverne da de mødte hinanden. Måske var hun endnu ikke fuldt bevidst om hvad hun valgte fra. Han derimod var fuldstændig bevidst om sit valg. Han var afklaret og hun blev det. I hvert fald for en stund.

Deres tilværelse uden børn bød på en enorm frihed. En frihed, som de nok egentlig først rigtig forstod senere i livet. Men de nød den, har jeg ladet mig fortælle. De nød hinanden, middage i byen og en – på mange måder – uforpligtende tilværelse. Det var det liv de var blevet enige om, at de ville leve.

Jeg ved ikke om det var hans alder eller de valg han havde truffet i livet, som gjorde, at han stod fast på sine valg, sit fravalg af større forpligtelser. Jovist han elskede hende, højt endda, men han ønskede hverken ægteskab eller børn med hende. Han ønskede kun hende. Måske var det derfor hans frieri endte en smule kejtede da han alligevel ombestemte sig. Hun havde ikke lyst til at åbne diskussionen om de valg de i fællesskab havde truffet. Men lige der midt i en middag, hvor hun blev små irriteret, fik han fremstammet “Men… Jeg frier jo til dig” og hun mærkede en enormt lykke som brusede ind over hende. Hun havde måske valgt ham til og noget andet fra, men i virkeligheden ville hun gerne det hele. Når bare han også ville. Når bare det var med ham.

Hun var lykkelig. Hun havde allerede fået et stort ønske opfyldt, så hun kunne vel egentlig ikke tillade sig, at bede om mere? Hun gjorde det i hvert fald ikke. De havde jo hinanden og det er ikke forudbestemt, at alle forhold munder ud i forældreskab. Men var det nok for hende? Og var han helt sikker på sin beslutning? Ja. I hvert fald for en stund.


Alle udgivne dele af “Sårbar” ligger her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Om at være bange for slutninger