Når Far er væk...

Piercing mod migræne – kan det passe?

Hovedpine og migræne fylder meget i mit liv. Det fylder faktisk noget hver evige eneste dag. Jeg forsøger ihærdigt, at få det til at fylde  lidt som muligt, men det er en del af mig og en del af min hverdag hvadenten jeg vil det eller ej.

Jeg har tidligere skrevet om hvordan det er (for mig), at leve med kronisk hovedpine. Det var et af de indlæg jeg havde rigtig svært  ved, at få skrevet fordi jeg rodede op i nogle følelser jeg forsøger at undertrykke i min dagligdag. Det er svært, at leve op til de krav jeg stiller til mig selv, når hovedpinen er så skide insisterende og migrænen melder sin ankomst oftere end jeg orker.

I marts trappede hovedpinen og ikke mindst migrænen op til dets oprindelige niveau. Jeg håbede dengang, at det var forbipasserende, men så heldig var jeg ikke og jeg prøvede derfor – for første gang i 3 år – noget nyt mod hovedpinen. Desværre uden effekt.

De sidste par måneder har jeg så fulgt med på Facebook på den nye “trend”, Daith piercingen. Utallige har fået den lavet og så vidt opdateringer og kommentarer vidner om, har der for langt størstedelen været fuldstændig eller delvis effekt på både migræne og hovedpine. Akupunktører er skeptiske og der foreligger (endnu) ingen evidens for virkningen. Og selvom jeg har prøvet mange alternative behandlingsformer og kosttilskud i håbet om bedring, er jeg nu stadig fan af målbar evidens.

For et par uger siden tog jeg dog en beslutning om, at jeg intet kunne miste ved at give daith piercingen et forsøg. Den er ikke særlig tydelig og den kan altid fjernes. Efter, at have læst enkelte tilbagemeldinger om, at piercingen havde fremprovokeret flere dages slem migræne inden virkningen indtrådte, blev jeg enig med mig selv om, at idag var dagen. Jeg har efterårsferie i næste uge og bruger derfor ikke sygedage fra arbejde hvis jeg bliver ramt.

Nu sidder den der. Og jeg aner ikke hvad jeg skal sige om den. Jeg var forberedt på, at den ville være sindssyg smertefuld, men blev egentlig positivt overrasket. Jo, det gjorde pisse ondt, men det var kortvarigt (intet sammenlignet med en fødsel) og så lettede hovedpinen. Spændingerne forsvandt og jeg var afslappet.

Her nogle timer senere er jeg igen tung i hovedet, men jeg er også ramt af både feber og forkølelse på femte dag, så jeg venter et par uger inden piercingen får en endelig vurdering.

daith-piercing

2 kommentarer

 • Line

  Hej,
  har det hjulpet? Jeg lider også af migræne, men det er INTET i forhold til dig. Jeg føler med dig. Hilsen Line

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Hej Line
   Ja, det syntes jeg umiddelbart, at den har. Jeg er ikke hovedpinefri, men smerteniveauet er blevet mindre – og al fremgang er succes for mig 🙂 Jeg venter dog med, at give den min endelige vurdering til den har siddet en 4-5 uger.
   Hvis du døjer med migræne, vil jeg klart anbefale dig, at give den et forsøg. Du “mister” jo ikke noget ved det 🙂
   Kh Rikke

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når Far er væk...