Laksetartar med ristet rugbrød

I can’t make him love me

At elske. En fantastisk følelse, men samtidig en enormt skrøbelig følelse. En følelse der ikke kan forceres eller påtvinges. Tiltrækning, forelskelse og kærlighed. Tre følelser som på mange måder er udefinerbare og som forklares på lige så mange måder som der er mennesker.

Jeg mærkede ret hurtigt, at jeg elskede Troels. Selvom jeg havde kendt ham i flere år uden hverken, at være tiltrukket af ham eller forelsket i ham, ændrede følelserne sig. Først var jeg tiltrukket af ham og i takt med, at kyssene blev flere og flirten mere intens mærkede jeg en spirende forelske. En forelskelse jeg purre nægtede – både overfor andre, men også overfor mig selv – indtil jeg ikke længere kunne lægge låg på følelserne.

Herefter gik det stærkt. Det blev til en stormende forelskelse hvor der opstod følelser stærkere end jeg tidligere havde mærket og til en kærlighed jeg aldrig igen kommer til at mærke. Uanset hvad fremtiden bringer, vil jeg aldrig elske en mand så inderligt, som jeg elsker Troels. Men jeg kan ikke tvinge ham til at elske mig. Jeg kan ikke forcere eller påtvinge den følelse nedover ham.

Heldigvis blev mine stærke følelser og min tro på en vidunderlig fremtid gengældt dengang, for snart otte år siden. Men de følelser som opstod dengang er ikke nogle jeg ejer. Det er nogle jeg låner. Forhåbentlig til evig tid. Når man låner noget – især noget så dyrebart og ægte som kærlighed – skal man passe på det. Aldrig glemme hvor det kom fra eller hvorfor man var så heldig, at det landede i skødet på en.

Det kan dog glippe, det med, at huske hvor heldige vi er. Når hverdagen flyver, renoveringen skrider og Magnus vækker os hver eneste nat, kan bølgerne går højt. Midt i hverdagens kaos og diskussioner om ligegyldige ting, basker sommerfugle ikke i maven og de inderlige kys udebliver. Det hele bliver lidt gråt og tonelejet højere og mere bestemt end det startede ud dengang, for snart otte år siden. Men sådan forestillede jeg mig også ægteskab og forældreskab ville se ud fra tid til anden. Heldigvis skal der kun et enkelt smil, en fjollet bemærkning eller et kys til for, at jeg igen bliver mindet om hvor heldig jeg er og hvor højt jeg elsker min mand.

Uden Troels ville jeg være fortabt. Han er stor en del af min lykke og han er den mest solide klippe jeg har haft i mit liv. På en fuldstændig uselvisk måde. Fuldstændig uden andre betingelser end, at vi elsker og respekterer hinanden. Den kærlighed jeg får fra Troels er – uden, at lyve – større end jeg nogensinde havde forestillet mig jeg skulle opleve. Den er intens på en måde hvor jeg virkelig mærker når han væk. Den er så inderlig og så ægte, at jeg er bevidst om hvor godt jeg skal passe på den.

Jeg kan ikke tvinge ham til at elske mig, men vi kan i fællesskab bevare det gode ægteskab vi har. Vi kan i fællesskab blive ved med, at huske på hvorfor vi dengang, for snart otte år siden, ikke kunne nøjes med en flirt. Vi kan i fælleskab passe og pleje den gave vi har fået i hinanden og så gøre alt der står i vores magt for, at vi vil elske hinanden for evigt. Jeg er sikker på, at jeg vil elske ham for evigt og jeg håber inderligt, at det vil blive gengældt for evigt og for altid.

love-of-my-life

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Laksetartar med ristet rugbrød