Forelsket på ny (otte års kærlighed)

Det er ikke mig, det er os begge

Julen står i dén grad for døren og det er i denne tid flere forhold enten reddes eller falder til jorden. Julen er dage med hygge, dage med tid og dage med kærlighed – for de flestes vedkommende, men det er også dem, som efter julemaden kigger på hinanden og siger “tak for denne gang”.

Det er ikke nogen hemmelighed at den sidste tid har været svær i vores hjem. Det har kostet på kærligheds- og overskudskontoen med en renovering der skred i både omfang og tid. Det har gjort os begge til lidt dårligere versioner af os selv – i hvert fald derhjemme.

Selvom jeg har kørt mig selv hårdt og taget meget på mine skuldre er jeg (nu) godt klar over, at det ikke er mig, det er os begge. Når tingene kommer lidt på afstand, kan jeg godt se at vi begge har været lige dårlige til at prioritere tid til kærlighed og vi har været lige dårlige til at tale pænt når planerne (endnu gang) skred.

Derfor kommer julen på det allerbedste tidspunkt i år – omend jeg endnu ikke er helt i julestemning – da den giver os nogle dage væk fra hverdagen og tid til hinanden. For mig er julen hjerternes fest. Det er den tid på året hvor vi hygger lidt ekstra og får set stort set hele familien og jeg bliver altid i lidt bedre humør når jeg vågner den 24. december. Jeg elsker juleaften.

Så imens vi tilbringer de næste dage med en brændeovn som varmekilde, havudsigt og kvalitetstid med dem vi holder af, ved jeg at vi samtidig får kigget på hinanden i det særlige julelys. Det lys der skinner lidt klarere og gør tingene lidt bedre. Det er derfor jeg elsker vores årsdag i december – den er optakten til ekstra kærlighed henover julen.

Og i virkeligheden tror jeg det sundt nok efter en kaotisk tid, at kunne komme frem til at “det er os begge”. Når vi begge kan erkende vores utilstrækkelighed overfor vores ægteskab, har vi et rigtig godt udgangspunkt for at bevare vores gode ægteskab og kærlighed til hinanden. Selvom vi kan pege fingre ad hinanden og være uretfærdige, kan vi også se os selv i spejlet og erkende egne fejl – det er helt sikkert en af de egenskaber der gør os stærke sammen.

Nu vil jeg lukke ned og sætte mig foran brændeovnen med den mand som kan gøre mig allermest hidsig, men som også er den mand der har vundet mit hjerte – både i julen og resten af året.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Forelsket på ny (otte års kærlighed)