Landlivet stinker når...

Nytårsforsætter og kostvaner – eller ikke?

kostvanerVi er godt en uge inde i 2017. Et nyt år, et nyt kapitel og (måske) nye ambitioner. For langt de fleste – inklusiv mig selv – betyder december ekstra hygge, ekstra sovs, ekstra slik og generelt ekstra kalorier og mindre motion og jeg er vild med det! Men hvad så når januar stikker sit stygge ansigt frem?

Jeg har i januar taget Christian Bitz’ til mig i stor stil – det værende udelukkende i form af hans fede Bitz stentøj. Det gør noget godt ved mine kostvaner i den forstand, at jeg får lyst til at pynte og anrette den mad vi spiser uden indholdet er spor anerledes end det var i slutningen af året – næsten.

Nytårsforsætter og kostvaner har bare aldrig rigtig været mig. Jovist, jeg bruger nytåret til at tænke hvad det nye år kommer til at byde på og håber på det bliver mere fantastisk end fatalt, men deciderede nytårsforsætter gør jeg mig ikke i. Jeg tror på at disse er til for at blive brudt. Når januar slutter og slankekure er “old news” ryger intentionerne og nytårsforsætterne ned i samme skuffe og bliver der til det næste år.

Når det så er sagt, tror jeg bestemt at nogle har gavn af nytårsforsætter og jeg ville helt sikkert selv have gavn af at gå mine kostvaner efter i sømmene, men jeg har ikke lyst. Plain and simple. I december har jeg kværnet slik hver eneste dag, så en “kold tyrker” ville gøre det ulideligt for mig og dem omkring mig. Så tænker du måske om jeg er sukkerafhængig? Ja. Ikke med stolthed, men med realisme. Jeg drikker ikke kaffe, jeg ryger ikke og jeg drikker ikke alkohol, men Coca Cola, P-tærter og bland-selv-slik redder min aften, flere gange om ugen.

I virkeligheden er jeg ikke komplet frøken modsat, for jeg drikker kun vand i løbet af dagen (og varm kakao), spiser ofte salat til frokost og får sjældent sovs til maden, men så giver jeg den fuld gas på sukker når jeg kommer hjem. Dog afspejles vores kost ofte af om Troels er afsted til foredrag med Christian Bitz eller Chris MacDonald – deres ord gør indtryk på ham og så lytter jeg da også (lidt).

Så i virkeligheden er jeg ikke tilhænger af nytårsforsætter og jeg tror mere på sund fornuft end sund slankekur. Jeg tror mere på at stoppe op flere gange om året og se på det sted jeg står i livet og ændre kurs eller fortsætte fremfor at gøre det én gang om året.

I aften vil min aftensmad bestå af resterne af det slik jeg blandede igår – det må man gerne når man har brugt eftermiddagen på at skovle vand efter et sprængt vandrør (dog “kun” i stalden) og når frokosten var den lækreste buffet til den sødeste lille Hugo’s barnedåb.

kostvaner-2

2 kommentarer

 • Stærkt indlæg!
  Jeg sætter altid mit mindset på at spise sundere fra januar af, men jeg er langt fra helt crazy – jeg har f.eks. spist nachos med ost og drukket cola idag (det er vel lørdag?) så helt fanatisk er det dog ikke. Jeg ser det mere som en “reminder”, men som du også skriver, så bør man nok gøre det flere gange i løbet af året fremfor kun i starten 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Tusinde tak, Rikke 🙂
   Året er bare super langt, hvis man kun én gang sætter sig mål eller kører alt for hårdt på – man glemmer momentum. Sådan har jeg det i alle tilfælde.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Landlivet stinker når...