Min to-årige, tossede tumling

Når “påskelam” får en helt ny betydning

påskelamVi spiser altid lam til påske og vi taler altid om påskelam, men i år har “påskelam” fået en helt ny betydning hjemme hos os. Vi har nemlig fået intet mindre end fem af slagsen over den sidste uge.

I efteråret købte vi fire moderfår og en vædder. De har hygget sig, græsset, løbet, gnubbet sig op ad stubbe og er blevet forkælet over de sidste måneder. Alt sammen med to mål for øje; få nogle nye kæledyr og få små lam til slagtning. En blanding af landidyl og livets kredsløb som kødspisere.

Sidste fredag, den 7. april – på Magnus’ 2 års fødselsdag – skete det så, endelig. De første to lam kom til verden. Det gik lige efter bogen og Birthe tog sig perfekt af de små nyfødte. Der gik ikke mange minutter før jeg besluttede at vores allerførste lam, en lille pige, født på Magnus’ fødselsdag, skulle blive i flokken; Frida – født på en “Friday”.

Igår formiddags midt i frokostforberedelser var der gevinst igen. Tulle (min skønne Gotlænder) havde født en pige – hendes førstefødte må jeg naturligvis også beholde; Sally (født på en “Saturday”), men hun havde store problemer med lam nummer to. Vores naboer kom til og hjalp med at skabe ly for Sally og til at hjælpe lam nummer to til verden, som sad fast med det ene ben.

Bedst som vi igår aftes var ved at forberede lammekølle til familien, så vi endnu et lille lam på marken og et moderfår der ikke ville kendes ved sit afkom. Vi stoppede maden og måtte ud og have både lammet og Blackie ind i stalden. Da vi fik hende til ro inde i en boks, accepterede hun langsomt sin lille ny.

Vi har været hjemme hele påsken, netop fordi vi ikke vidste hvornår der kom lam og skulle stå klar hvis der skulle assistance til enten fødsel eller andet. Heldigvis for den beslutning.

Idag har alle lam med krudt i røven været ude på marken og lege. For satan de er søde! De er små, de er krøllede, de er nysgerrige og de er skide frække! I virkeligheden kunne jeg beholde dem allesammen, men så mister vi lidt hele ideen med anskaffelsen af dem. Vi afventer stadig at Marley får et lam eller to og  er det vidst og rigeligt for denne gang.

Så pludselig er påskelam ikke noget vi “bare” afhenter. Det er noget vi planlægger, arbejder for, får sved på panden og hjertebanken af. Vi afventer i spænding og krydser fingre, imens vi håber på det bedste. Pludselig har “påskelam” fået en helt ny betydning og sikke en livsbekræftende måde at bruge sine fridage på.

påskelampåskelampåskelampåskelampåskelampåskelampåskelampåskelam

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Min to-årige, tossede tumling