Når "påskelam" får en helt ny betydning

20+5 : Misdannelsesscanning og tyngdefornemmelser

20+5Jeg troede alt ville være nemmere i 2. graviditet, at bekymringerne ville være færre og følelserne genkendelige. Det har vist sig at være alt andet end det. Og nu står jeg her 20+5 med en smuk bule (hvis jeg selv skal sige det) og en overstået misdannelsesscanning.

Da jeg for knap fire måneder siden stod med en positiv graviditetstest var reaktionen helt anerledes fra første gang. Jeg var ikke nervøs og jeg gik ikke panik. Jeg blev glad og jeg blev lykkelig – ligesom første gang – men jeg vidste hvad jeg gik ind til så jeg var langt mere rolig. Det samme var Troels.

Jeg var virkelig sikker på at jeg vidste hvad jeg gik ind til, men denne graviditet har taget røven på mig. Jeg havde ikke i min vildeste fantasi forestillet mig at være  ramt to gange. Det har jeg dog været og jeg har været mere fraværende end tilstede i alle henseender. Jeg havde heller ikke forestillet mig at jeg ville gå som en cowboy allerede i uge 18, men det skete også.

De sidste uger har jeg været hjemme. Tvunget af min læge, med mistanke om en livmoderhals i modning, hvilket i værste tilfælde kan betyde jeg går i alt for tidlig fødsel. Det ramte mig mere end jeg forventede. Jeg blev bekymret og bange. Både for min ufødte baby og for min familie herhjemme. Tanken om en for tidlig født baby og en lang indlæggelse fik mig, for første gang, til virkelig at tage min krops signaler alvorligt.

Igår aftes mærkede jeg det så igen, bekymringen. Den jeg troede ville udeblive her som andengangs gravid, men som i høj grad er nøjagtig som første gang. Bekymringen og nervøsiteten over den misdannelsesscanning vi skulle til i dag. Tanken om at skulle afbryde gravidteten nu er slet ikke til at bære og jeg er fjollet overhovedet at tænke en så forfærdelig tanke. Ikke desto mindre var det med bankende hjerte jeg lagde mig på briksen idag og med den største lettelse og lykke jeg så den skønneste, mest livlige og perfekte lille dreng. Min søn nummer to. Det er en fantastisk følelse at vide han er som han skal være.

Jeg mærker ekstremt meget liv og har gjort det længe, så jeg har ikke på noget tidspunkt været nervøs for om der var liv, men om alt var som det skal være. Det var det. Tak!

2 kommentarer

  • Fi Nash

    Congratulations…… relax, enjoy ur pregnancy and take the very best care of yourself & your marvelous body as it nutures and grows your little bub……
    I love ur crochet designs and huge thank-you for the English versions! . 🙂

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Når "påskelam" får en helt ny betydning