Efterårsferie i uge 30

Når enden er god (+ opskrift på friterede rejer)

Det er fredag og vi har taget hul på den sidste dag i sommerhuset på Rømø. Den sidste dag er altid lidt ambivalent, syntes jeg. På den ene side rydder man op og er klar til, at tage hjem, men på den anden side ved man, at hverdagen venter lige om hjørnet.

Det har – vejret til trods – været en virkelig dejlig uge. Vi var fast besluttet på ikke, at lade vejret ødelægge vores ferie og har istedet fundet på aktiviteter der passede til forholdene. Det har bragt os på stranden i regnvejr, et par mislykkedes forsøg med drageflyvning, badeland, en kort strandtur og vi har fanget helt friske rømø-rejer, som gav denne lidt sjove opskrift;


Friterede rejer

Ingredienser
– 200 gram små rejer (Rømø-rejer eller fjordrejer)
– Olie
– 1 tsk salt
– 1,5 spsk rugmel
– 1,5 spsk røget paprika
– Groft salt

(Citron)

Fremgangsmåde
Jeg ved ikke om man kan købe de små upillede Rømø-rejer (eller fjordrejer) – Troels fangede dem selv i vandkanten på stranden.

  • Bring en lille gryde med vand i kog. Tilsæt 1 tsk salt
  • Skyld rejerne hurtigt under hanen og hæld dem i det kogende vand med det samme – det er vigtigt vandet koger! Kog i et lille minut og si vandet fra. Stil på køl til de skal bruges
  • Gør en gryde med olie klar og varm op
  • Dup rejerne og vend dem i rugmel – Når olien koger, kommes rejerne i. Lad dem blive i gryden til de er sprøde
  • Læg de friterede rejer på en tallerken med køkkenrulle til de er dryppet af
  • Anret på et lille fad og drys røget paprika og groft salt ud over rejerne. Server imens de er varme og dryp eventuelt lidt citron ud over

friterede rejer


Vi lavede de friterede rejer som en del af et lille tapas-bord, og det var sjovt, at prøve. Især fordi Troels selv havde fanget dem. Vi delte dem med et skønt vennepar, som var på besøg en enkelt overnatning. Det var super hyggeligt med et lille besøg og lidt ekstra hygge om aftenen.

Vi har shoppet lidt, spist flere forskellige is og kun været tilfredse én gang – så nu kender vi det bedste sted til næste gang. Og der bliver helt bestemt en næste gang – og mange af dem – for sommerhuset er min svigerfars og de låner os det gerne. Denne gang topper de generøsiteten med, at komme idag og gøre sommerhuset rent for os – en højgravid skal ikke gøre rent, siger de. Vi er altså priviligerede med dejlig familie og hjælpende hænder!

Ferien slutter på toppen og når bare enden er god, er alting godt! Fire uger er fløjet afsted og fra på mandag starter jeg min “alene” barsel indtil lillebror melder sin ankomst. Der er lige en million ting vi skal nå inden, men sådan er det vel altid (med nummer to)?

når enden er godnår enden er god

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Efterårsferie i uge 30