Fødselsberetning: Den perfekte hjemmefødsel

Blodige bryster og lort i lange baner

*Blink* og så fløj 3 uger afsted. Jeg har virkelig været i total babyboble siden Malthe kom til verden for 3 uger siden. Med blodige bryster, lort i lange baner og alt hvad den første tid som nybagt Mor indebærer. Jeg havde glemt hvor skide hård og mega fantastisk den første tid er.

De første dage efter fødslen gik med at vride mig i smerte når efterveerne overtog min krop, som en lille satan! Jeg havde lykkelig glemt dem fra første fødsel og så fik jeg aldrig brevet med informationen om, at de bliver værre for hvert barn – sweet surprise! Da efterveerne fucking langsomt aftog, var mine bryster revet til blods, son of a b***! Så de første maaaange dage var hver eneste amning et smertehelvede, enten på grund af efterveer eller blodige bryster.

På dag fire efter fødslen ramlede min verden og min lykke. Alene på grund af min krop og min tvivl på amningen. Malthe var endnu så ny og nem; spise, skide, sove – repeat. Mælken løb til på denne dag og Malthe kunne ikke få ordentlig fat ved amning og rev mere hul på mine, i forvejen ødelagte, bryster under hver amning.

Sundhedsplejersken kom samme dag, som sendt fra himlen, med alle de opmuntrerende sætninger jeg behøvede for, at hænge i og kæmpe. Og så blev han vejet, lille Malthe, og han havde kun tabt sig 30 gram (!) siden fødslen. Jeg var stolt, lettet og klar til at kæmpe videre med amningen. Også selvom mit hjerte bankede hver eneste gang han vågnede og var sulten, fordi jeg vidste, at der ventede 15-20 minutters blod, sved og tårer – helt bogstaveligt.

Imellem amningerne og søvnen (de mange timers søvn – halleluja!), har jeg skiftet flere bleer end jeg kan tælle. Holy shit de er utætte den første tid. Når man skifter den tredje ble på 10 minutter, begynder man så småt at tælle udgiften på den enkelte ble (for det er naturligvis kun de dyreste der passer lille Malthe…). Til sidst stopper man med at tælle antallet af bleer og lukker øjnene når kortet køres igennem i Føtex. Men som min sundhedsplejerske sagde “Når der kommer noget ind, skal der noget ud” og det er jo en dejlig tanke, at min mælk fylder utallige bleer.

Jeg har så mange flere ting jeg gerne vil udgive, men med to unger flyver tiden med… Ja, ingenting og alting. Så der kommer et par indlæg mere i datid fra den første tid med Malthe. Og om Magnus, min søde og trodsige Magnus.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Fødselsberetning: Den perfekte hjemmefødsel