Crochet Penguin - free crochet pattern

Det perfekte bleskift – En guide

bleskift

Jeg kan tydeligt huske da jeg stod med Magnus’ første lorteble. Den der tjære-klistrende-mærkværdige lorteble de leverer som ganske nyfødte. Den tog sundhedsplejersken på sygehuset. Jeg anede ikke hvad jeg skulle gøre med den.

Sidenhen er jeg blevet ret rutineret og qua min, efterhånden, store erfaring på området, har jeg lavet en guide til det perfekte bleskift. Ironi kan forekomme, men listen indeholder faktisk også en god guide til nybegyndere. Ikke at man er nybegynder særlig længe – babyer skider hele tiden!

Jeg har selv dummet mig to gange indenfor den sidste uge hvilket gav mig ideen til denne guide.

Det perfekte bleskift

 1. Skift ikke lige efter baby har skidt. Der kommer oftest mere
 2. Vent ikke for længe. Babylort kender ikke tyngdekraften og flyder opad. Jep flyder – intet fast
 3. Vær parat. Kommer der en prut så spring for livet! Den indeholder højest sandsynligt flydende remo-lort og det skidt kan flyve langt!
 4. Stofble. Hav en liggende under baby og fold den over udgangene indtil du har en ren ble klar. Tis kan også ryge langt – og ofte i hovedet på baby selv
 5. Fra side til side. Når du har en fyldt lorteble så husk punkt 2. Lort vil altid op ad ryggen, altid! Så når body?en skal op, så rul baby på siden og træk den op. Hvis du løfter benene op i vejret har du lort i nakken på et nanosekund!
 6. Har du en dreng så husk, at placer tissemanden korrekt. Lige ned. Helt lige! Du vil undre dig over hvor meget tis, der kan komme ned ad benet eller opad maven hvis du ikke har den i vinkel
 7. Den indre elastik og ydre kant i bleen skal altid rettes til. Elastikken skal slutte tæt om lårene og den ydre kant skal vende udad – det mindsker væsenligt risiko for lort på lårene og bukserne
 8. Fold kanten bagtil. Har du en baby der konsekvent skider sig selv op ad ryggen – babyer er charmerende på det punkt – så fold det øverste stykke ad kanten indad omme på ryggen. Det giver en lille stopklods. Men husk alligevel punkt 2
 9. Hvorfor ikke 10 punkter? Rolig nu, det er bare et bleskift vi taler om ?

Og jeg kan ligeså godt fortælle om mine rookie-mistakes nu jeg har indrømmet dem. Første gang var for nogle dage siden hvor Magnus vågner med en helt tør ble og en meget våd t-shirt fordi jeg i min træthed ikke havde udført punkt 6 helt korrekt.

Anden gang var igår. Her udspillede følgende sig; Malthe skider og jeg går ned for, at skifte ham. Glemmer punkt 1. Lort på stofbleen. Glemmer punkt 4. Tis på puslepuden. Får gjort rent, men ikke hurtigt nok og punkt 1 gentager sig – heldigvis huskede jeg punkt 3! Endnu mere lort udover det hele. Ingen stofble og natdragten taber kampen til punkt 4.

God fornøjelse og held & lykke 😉

2 kommentarer

 • Ih, jeg mindes da Møffen, 2 uger gammel, tissede ud af sin ble og ud over sin far – bodyen var knastør, fars bukser havde en STOR våd plet

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Crochet Penguin - free crochet pattern