Hæklet Mariehøne - Sangkuffert - Gratis hækleopskrift

Min trodsige og testende 2-årig

trodsig-2årig

Åh hvor kan det være lige dele let og udfordrende, at være Mor til en 2-årig (snart 3-årig, giiisp!). Særligt når nu denne 2-årige ikke længere er det eneste barn i husstanden. Han er enormt kærlig og sød overfor sin lillebror, men overfor sine forældre er det en helt anden sag.

Jeg er klar over, det er en helt naturlig fase (alt med børn er en fase), men dén her, den trækker tænder ud! Det kræver, alt overskud, zen og tællen til 100 for ikke, at miste besindelsen indimellem. Her er nogle af de mest trælse situationer:

Når en 2-årig er trodsig

1. JOOOOOOOOOO
– Udspiller sig cirka hver eneste gang jeg siger nej. “Nej Magnus, du må ikke løbe i sofaen”. “JOOOOOOO!!!!”, “Nej Magnus, du må ikke slå.”, “JOOOOOO!!!!”, “Nej Magnus, du skal ikke sprøjte vand udover hele badeværelsesgulvet.”, “JOOOOOO!!!!”

2. Nej DU hører kraftedeme efter!
– Udspiller sig når jeg har talt til 1.000 og været mere pædagogisk end jeg troede muligt og barnet fortsat råber og ter sig dumt. “Magnus! Nu hører du kraftedeme efter!”, Magnus svarer; “Nej, DU hører kraftedeme efter!”. Den er svær, at komme tilbage på

3. Aaaaad!! Smager ulækkert!
– Udspiller sig de fleste dage ved aftensmaden. Altid en fornøjelse, at få dén besked når jeg har stået og lavet mad. Især hvis jeg har lavet noget på hans forespørgsel, så der er altid rugbrød eller havregrød på stand-by. Det er tydeligvis hans smagsløg der er helt viden siden af, for jeg laver altid god mad 😉

4. MAAALTHEEE!! VÅGNE!!!
– Udspiller sig når Malthe får en stille og fredelig lur i slyngevuggen, men Magnus hellere vil lege med ham. Når han så vågner (af at blive råbt i hovedet), har Magnus fundet noget andet at lave. Super…

5. Nej DU kan rydde op!
– Udspiller sig når jeg beder Magnus rydde sit legetøj op. Det er endnu ikke lykkedes mig, at få ham til det. Ikke uden kamp i hvert fald. Og det er én af de kampe jeg ikke gider tage særlig tit.

6. Vi skal op nu! Hvorfor er det helt mørkt?
– Udspiller sig når Magnus vågner alt for tidligt og insistere på, at stå op, men samtidig bliver svært utilfreds med at det stadig er mørkt og “nat”. Vi bliver også svært utilfredse – sov nu bare. Seriøst hvad er der med børn og søvn? Søvn er den bedste opfindelse nogensinde og jeg savner den!

7. Jeg vil ikke uuud!!!!! en times tid senere; Jeg vil ikke iiiind!!!!
– Udspiller sig når vi beslutter at gå udenfor og lege. Magnus råber “Jeg vil ikke uuuuud!!!!” imens han kaster sig rundt for, at undgå flyverdragt og støvler. Når vi en times tid senere skal ind igen opstår kampen med modsat fortegn “Jeg vil ikke iiiiiind!!!!” imens han klamrer sig til flyverdragt og støvler. I don’t get it…

8. JEG KAN IKKEEEE!
– Udspiller sig om eftermiddagen når vi kommer hjem fra vuggestuen. Pludselig har han glemt hvordan han tager sko og jakke af. Når jeg siger, at det kan han sagtens og minder ham om, at han gør det hver dag i vuggestuen råber han retur “JEG KAN IKKEEEEE!!!” Det kan nogle dage tage tæt på en halv time før han får det af

9. Mine ben er ødelagte
– Udspiller sig når jeg beder ham om selv, at gå op af trappen til sit værelse, “Men Mor, mine ben er ødelagte”. Eller når jeg beder ham om selv at smide sin bananskrald i skraldespanden; “Kan ikke, mine arme er ødelagte”. Her kan det være svært ikke, at grine…

Hvis i ikke er nået dertil endnu, så held og lykke… Hvis i derimod er ovre det, så misunder jeg jer lidt 😉

Ers dit barn endnu i baby-alderen, vil du måske istedet få glæde og et grin af denne guide til det perfekte bleskift 😉

2 kommentarer

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hæklet Mariehøne - Sangkuffert - Gratis hækleopskrift