Kan man undvære ørerne?

Sukkerstop og abstinenser

Siden jeg blev Mor, for anden gang, tilbage i september, er mit sukkerindtag eksploderet! Jeg har i mange år haft en helt særlig afhængighed kærlighed til Coca Cola. Jeg drikker det dagligt og elsker det! Men siden september har jeg ikke været tro mod min Cola. Jeg har indtaget alt med sukker. Dagligt. I virkelig store mængder.

Jeg har ikke sovet sådan rigtigt i flere måneder efterhånden og det kan mærkes. Nogle dage mere end andre, men fælles for alle dage er, at jeg har behov for sukker for at komme igennem dagen. Et behov der pludselig overtog al fornuft og til sidst gik mig på. Det handlede pludselig ikke om hyggen i slik og sodavand, men om behovet for sukkeret. Det gav til sidst et ustabilt energiniveau. Op og ned, op og ned. Og så fik jeg nok.

Så i fredags besluttede jeg, at droppe Cola i en uge. Det lyder måske ikke af meget, men for mig er cola et af dagens højdepunkter. Lørdag besluttede jeg, at smide alt sodavand, slik og sukker med i puljen. Bum. Kold tyrker. Det jeg ikke var klar over var, at min krop er  afhængig at det daglige sukkerindtag at den brokkede sig voldsomt. Massiv hovedpine i flere dage. Dårligt humør, sådan virkelig PMS sur og en ultra kort lunte. Skræmmende!

Igår aftes kulminerede det hele med et voldsomt migræneanfald. Det værste siden Malthe blev født (mit hovedpine og migræne er delvist væk og meget lidt når jeg er højgravid og ammer). Om det er sukkerstoppet eller tilfældighed ved jeg ikke, men idag har været led! Og jeg har manglet mit Cola som jeg har en kæmpe trang til under mine anfald. Så til aften bukkede jeg under. McDonald’s Cola og fritter var det eneste jeg havde lyst til. Jeg er kun et menneske og jeg holdt det i seks dage.

Den seneste uge har virkelig åbnet øjnene for hvad mit store sukkerindtag har gjort ved min krop og ved mit energiniveau. Det har sat en masse tanker igang, men ærligt så vil jeg altid have en kærlighed til Cola. Hele mit mål med dette sukkerstop var, at mindske mit daglige indtag. At komme tilbage til et fornuftigt niveau med én dåse sodavand dagligt og slik til “særlige” tidspunkter. Og den eneste måde jeg kan skære ned er ved et sukkerstop.

Shit det har været hårdt og alligevel mærker jeg nu hvordan mit energiniveau er blevet mere stabilt. Stabilt lavt, men stabilt. Spøg til side, jeg er stadig latterligt træt (som alle småbørns mødre er), men jeg har ikke de mange “clashes” i løbet af dagen som i sidste uge og det er rart. Jeg hepper på mig selv og indhenter dagens cola indtag med en cola-fri dag i næste uge.

Og nu kommer foråret snart (!!!) og med solen følger – for mit vedkommende – større lyst til frugt og sommer-mad.

Hvordan er jeres forhold til sukker og har i prøvet et total sukkerstop en periode?

2 kommentarer

  • Jeg tager også nogen gange sådan et tur, men ved også hvor svært det kan være. Jeg har fundet ud af at jeg altid skal ha bananer og æbler i hytten, ud over det tager jeg ind imellem en bruse tabellet med elektrolytter og så har jeg fundet ud af at magnesium, kan hjælpe mig med min hovedpine.. og falder man i, så pyt med det.. så er det bare op på hesten igen næste dag..

    Håber det går bedre <3

    Siden  ·  Svar på kommentar
    • Det går meget bedre og jeg har opnået det jeg ville; mit sukkerindtag er på et mere fornuftigt niveau 😀

      Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Kan man undvære ørerne?