Sommer-CAL (hemmelig hækle kalender)

Sammen og hver for sig

Jeg har lige plantet mig i sofaen og fundet de sørgelige rester af min slikskål fra igår. Jeg alene med børnene i aften. Det er jeg ofte i hverdagen, men ikke så tit i weekenderne. Jeg kan heldigvis godt lide mit eget selskab, så det gør mig ikke noget. For os er det vigtigt både at prioritere tid sammen og hver for sig.

Troels og jeg havde kendt hinanden i nogle år inden vi begyndte, at kysse på hinanden ved et tilfældigt terningespil, til en fest for snart ti år siden. Vi var rigtig gode venner og brugte de fleste weekender i hinandens selskab. Jeg var “en af drengene”, men den titel forsvandt langsomt efter vi blev kærester.

Her ti år senere elsker vi stadig hinandens selskab og er det bedste venner i vores ægteskab, men vi er aldrig gået ind i en symbiose hvor det kun omhandlede os. Det har altid været enormt vigtigt for os, at prioriterer tiden hver for sig. Tid med venner og veninder. Tid til at være Troels og være Rikke. Ikke et par, ikke forældre, “bare” sig selv.

Idag har vi været både sammen og hver for sig. Vi har spist brunch og leget i haven med ét vennepar inden vi smuttede videre til eftermiddagshygge og grill hos et andet vennepar. Jeg er kørt hjem med drengene imens Troels er blevet tilbage for, at være Troels og se fodbold med sin kammerat.

Jeg tror på, at det er en af vores styrker i vores ægteskab; at vi giver plads til og respektere og forstår behovet for alenetid. At det er tilladt, at trænge til en “pause”. Det er, for os, ikke et negativt eller et forbudt behov, for vi har det begge. Ligeså meget jeg elsker at være Mor og være i en symbiose med mine børn og især Malthe, ligeså meget savner jeg Rikke-tid. Jeg savner, at have mit fulde fokus på mig selv og mine veninder og derfor forstår jeg udemærket Troels’ behov for lige akkurat dét.

Så imens Malthe endnu er babse-afhængig er jeg hjemme eller har ham med, men jeg ved at når ham og jeg er klar til en aften væk fra hinanden står Troels klar til at tage børne-tjansen på samme måde som jeg gør det i aften. Vi er så gode for hinanden Troels og jeg, både sammen og hver for sig.

…Så længe han altid kommer hjem igen og hans arme er forbeholdt mig 😉

sammen

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer-CAL (hemmelig hækle kalender)