Sommer Crochet Along 2018

Ni måneder – så stor og alligevel ikke

Idag er det præcis ni måneder siden Malthe kom til verden, helt som aftalt på terminsdagen. Der er sket vanvittig meget de sidste ni måneder. Både med Malthe, med os som en familie på fire og med Magnus. Magnus er blevet en virkelig stor dreng siden Malthe blev født.

Tiden er en underlig størrelse og efter jeg er blevet Mor, er den slet ikke til at stole på. Det hele går så vanvittig stærkt imens tingene snegler sig afsted. Dagene med træthed føltes lange imens månederne flyver forbi. Det føltes som igår Malthe kom til verden og pludselig er der gået ni måneder. Det er så svært at følge med og endnu svære, at fastholde følelserne, der opstår undervejs i moderskabet.

Jeg lovede mig selv, at jeg ville suge alt baby til mig denne gang. Virkelig nyde alle de faser man går igennem og gemme dem i hjertet. Fordi det er sidste gang jeg oplever det og fordi det er så særligt, at være en del af. Og det har jeg også gjort, men alligevel er min baby pludselig blevet halvstor og jeg kan næsten ikke huske hvornår han smilede første gang, hvordan de første grin lød og hvornår han kastede sin kærlighed på Magnus.

Der sker så meget med en familie når den vokser. Og ikke kun med Malthe, også med Magnus. Magnus har udviklet sig enormt meget de sidste ni måneder, som børn jo gør, men det betyder også at fokus altid er delt på to børn og ikke kun på babyen og barselsboblen. Der er meget mere, at forholde sig til denne gang og nogle helt nye ting at navigere i. Magnus er blevet storebror og det falder ham meget naturligt og kan alligevel være rigtig svært.

Malthe er vokset med raketfart i sin udvikling. Fysisk er han stadig en lille skid – præcis som Magnus var det. Men motorisk har han enormt travlt og det er tydeligt, at hele motivationsfaktoren ligger i legen med Magnus. Når han kravler er det efter Magnus og når han rejser sig er det fordi Magnus har søgt op i sofaen med legetøjet. Når han griner er det fordi Magnus fjoller og når han klapper er det af Magnus’ sang. More or less – vi er selvfølgelig også en del af det, men Magnus er uden tvivl hans bedste legekammerat.

På flere punkter er Malthe blevet så stor de sidste ni måneder og mere end jeg mindes Magnus var. Og så alligevel ikke. For med sin Mor eller Far ude af syne bryder hans verden sammen. Han har et stort behov for nærvær og kærlighed. Et behov for en trøstende babs og en kærlig hånd når han skal overgive sig til søvnen.

Og lige idag hvor han er præcis ni måneder gammel har han vist det hele; Hvor stor han er når han leger med andre børn og kommer i en pool. Hvor stor han er når han skal spise frokost og aftensmad. Hvor stor han er når Farfar og Onkel Laurids kommer og leger og hvor han er helt cool med deres selskab – også alene. Og så hvor lille han er når det hele pludselig bliver for meget og trætheden for overvældende. Lige der er det kun Mors babs og brystkasse der kan afhjælpe en gråd jeg endnu ikke har oplevet fra ham.

Han er heldigvis faldet til ro igen og sover trygt. Og da først søvnen vandt og gråden blev til en tung vejrtrækning, nød jeg min “baby” på mit bryst og mindedes den allerføste tid med ham. Den som pludselig virker så langt væk.

ni måneder

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer Crochet Along 2018