Livet er for kort til dårlig wifi

Jeg undres og forarges

Vi er cirka halvvejs igennem vores ferie. Vores første charterferie med børn. Jeg har mange tanker omkring denne type ferie, men det vil jeg skrive et særskilt indlæg om når vi er hjemme igen. Lige nu er det noget andet, som fylder.

Jeg undres og forarges dagligt hernede. Måske er det mig der er helt forkert på den, men ikke desto mindre oplever jeg (hvad jeg opfatter som) en ligegyldighed og egoisme, som ikke klæder nogen. Grådighed, madspild og sukker ad libitum ligger så langt fra den måde vi opdrager vores børn på, men det er som om det (for nogle) er definitionen på ”all-inclusive”.

For mig er ”ferie” ikke ensbetydende med, at man lader stå til eller lukker øjnene. Måske er reglerne lidt færre og grænsen lidt længere, men almindelig opdragelse holder aldrig ferie. Så når små børn leger ude og bader i poolen tæt på midnat, hvilket er fire timer efter lukketid, forarges jeg. Både over tidspunktet og forældrenes ligegyldighed overfor hotellets regler.

Jeg undres over voksne menneskers mangel på pli, når de mere eller mindre tømmer det store fad med kirsebær, uden tanke på, de andre gæster som også kunne have lyst til et par af de søde bær. Samtidig forstår jeg pludselig hvorfor børnene ikke kender til grænser. Børn der fylder 20+ nuggets på en tallerken, men kun spiser ganske få.

Jeg tænker, at grænser og regler er tæt på ikke-eksisterende hos de helt små børn der kører mere is ned end jeg gør. Eller dem, som drikker cola til morgenmad. Eller den dreng som fyldte et stor tallerken med jell-o (uden vodka 😉 ), men blev stående i buffeten og indtog desserten ved, at grave hovedet ned i tallerkenen.

Muligvis er min sukkerpolitik strammere end de flestes og muligvis er min opdragelse ligeså og måske er det årsagen til min daglige undren og forargelse hernede. Vi ønsker vel alle valuta for pengene i de fleste henseender, men bare fordi det hedder ”all-inclusive”, kan man godt medbringe lidt pli og tanke på andre end sig selv.

Og så behøver man vel ikke lukke øjnene for børnenes ”unoder” blot fordi det er ferie? Jeg syntes selv børneopdragelse kan være vildt hårdt, især med en 3-årig. Men jeg er overbevist om, at det giver pote på den lange bane.

Oh well, solen skinner og vores største beslutninger går på hvilken pool vi skal ligge os ved, så alt i alt er her dejligt.

6 kommentarer

 • Det er simpelthen helt ufattelig hvordan nogen menneske opføre sig.. Jeg er glad for at vi aldrig selv har valgt all inclusive.. Jeg er bare ikke til det der buffet helvede..

  Håber alligevel jeres ferie er dejlig..

  Knus Jeanette

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Det er sgu også en oplevelse for sig selv 😉

   Men vi nyder det hernede

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg oplever også tit sære former for opførsel i buffeten – folk tager også gerne med fingrene, snyder foran, fisker i salaterne efter det de kan lide og lader deres børn spise direkte af fadene, mens de står i køen 😀

  – A

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Det er den særeste opførsel! Det bliver bare tydeligt steder som disse…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Anette

  Jeg syntes faktisk ikke kun det er børn der lader etiketten blive hjemme, tit er der også voksne der overfylder fra buffen, eller bestiller drikkevarer de egentlig ikke drikker, i lange baner.

  Med hensyn til børnene så er det nok bare et tegn på at forældrene er gået på “ferie” og tænker “giv los”, personligt har vi ingen sukker politik for vores børn, vi siger nej når vi syntes der ikke skal indtages eller er blevet indtaget nok, uanset hvor vi er.

  Vi kommer begge fra familier hvor slik mv. har været frit tilgængeligt 24/7, uden at det var noget man spiste hver dag, og har det for valgt at vores børn skal have samme sunde forhold til at vælge.
  Det har virket for os, og ungerne forstå et nej, uden at vi siger nej bare for at sige nej.

  Men nogle kører også en så stram sukker politik at når ungerne så endeligt får lov så tømmer de fredags slik skålen på 5 min. og det er nok. bl.a. de børn man ligger mest mærke til når tøjlerne så bliver frie – ganske som du beskriver din oplevelse.

  Bare tænk på at selv om du er på ferie opdrager du stadig dine børn – det er kun godt 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Du har fuldstændig ret! Og jeg er også glad for vi tager de nødvendige “kampe” for så gør vi noget aktivt 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Livet er for kort til dårlig wifi