Sommer Crochet Along 2018 - Vol 2

Udkørt.

Det hele står stille. Jeg er udkørt. Min krop gør fysisk ondt fordi jeg er  træt. Mit humør er derefter. Der sker intet kreativt i mit hoved for det er der ikke overskud til. Der sker ikke meget på hjemmefronten for det er der ikke overskud til. Følelserne er svære og tunge.

Jeg har været træt længe. Meget længe. Malthe er den mildeste, glade baby om dagen, men om natten vender han 180 grader og bliver en lille nat-terrorist. Han vågner flere gange end jeg tæller og skriger indtil han får en babs i munden. Ingen andre end mig kan berolige ham og det er hårdt.

Indtil nu har jeg klaret det. Klaret det med tanken om, at han snart ville slippe babsen om natten. Tænkt, at lige om lidt tager han nogle længere stræk end de to timer hans max tager nu. Været overbevist om, at det ikke blev nødvendigt med en “afvænning” af amningen. Det er bare ikke sket. Vi er nået dertil hvor Malthe får opfyldt alle sine behov, døgnets 24 timer, imens jeg langsomt mister mig selv en lille smule i det hele.

“I sommerferien, der gør vi noget ved det.” Sommerferien har varet en uge og vi er ved status quo. En uventet hindring hos Troels har gjort, at planerne er udskudt på ubestemt tid. Han kan ikke løfte Malthe særlig længe ad gangen og kan derfor ikke hjælpe til om aftenen og natten. “Afvænningen” er sat på standby og dét var dråben der fik bægeret til, at flyde over.

Jeg har ikke styr på mine følelser og ved ikke hvilke ord jeg skal sætte på, men jeg bryder mig ikke om dem. Jeg bryder mig ikke om følelsen i min krop og jeg har svært ved, at være i det. Samtidig kan jeg heller ikke aktivt gøre noget selv. Jeg kan ikke stå med en grædende baby der hiver mig i trøjen og nægte ham brystet. Det gør for ondt i mit hjerte. Det føltes ligeså forkert som overvældende træthed der overtager min krop.

Er det så min egen skyld jeg er endt her? Måske. Burde jeg tage tyren ved hornene og stoppe amningen? Måske. Hvis jeg ikke kan det på nuværende tidspunkt, har jeg så stadig lov til, at føle som jeg gør? At det hele er uoverskueligt og min kvote er nået. At det måske ikke længere er så fedt, at amme som det var en gang. Og er det så samtidig okay slet ikke, at handle på det fordi jeg ikke kan overskue konsekvenserne og gråden?

Og er jeg i virkeligheden en komplet idiot når jeg helt inderst inde ikke er klar til, at stoppe amningen fuldstændigt. Jeg vil have både i pose og sæk. Nattesøvn og hyggeamning. Samvær og overskud. Fuck det er hårdt. Moderskabet tester mig på alle leder og kanter lige nu. Om et par dage tager vi i sommerhus og det skal gøre noget godt ved mig. Det skal det.

udkørt

14 kommentarer

 • Lone Møller

  Åhhh hvor kan jeg huske det, en aften da min datter var ni måneder kan jeg huske at jeg tænkte at mit største ønske ville være at få en hel nats søvn, jeg husker så udmærket at når er så udmattet af søvn mangle, så bliver man tilsvarende dyster i sin tankegang. Jeg er af den overbevisning at den tryghed som små børn har brug for om natten, den skal man give dem, det er godt givet ud i det lange løb og det giver de mest velfungerende børn senere hen.. Det med at give bryst om natten gik over af sig selv da mine børn var omkring 15 – 18 måneder. Vi havde en tremme seng hvor den ene side var taget af stående helt op til sengen, så det var nemt lige ar tage barnet over og så amme liggende på siden, med tiden lærte jeg at halv sove medens jeg ammede. Din mand kan ikke hjælpe så meget om natten, men han kan stå op med barnet om morgenen
  ,så du kan få sovet lidt længere og han kan tage barnet medens du får en lur i løbet af dagen, det var den måde vi løste at få søvn dækket lidt bedre ind.
  Stort kram – hang in there, det vil blive bedre over tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Tusinde tak for din kommentar 🙂 Min mand tager heldigvis altid morgentjansen så jeg kan sove lidt længere og er generelt meget deltagende hvilket er fantastisk! Ser bare frem til, at kunne sove lidt mere sammenhængende og det kan han desværre ikke hjælpe med. Endnu 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sabrina

  <3
  Kæmpe kram til dig! Det er så umenneskeligt hårdt når børnene kræver en så ofte om natten.
  Vores datter er nu 14 måneder og vi ammer stadig om natten, og ved putning. Jeg er den eneste der kan trøste om natten og sådan har det altid været. Vi har haft perioder hvor jeg nærmest blev panisk ved tanken om at det snart var sengetid for jeg vidste, at jeg ikke ville få sammenhængende søvn og kunne se frem til en baby der hang i brysterne det meste af tiden.
  Heldigvis er det blevet meget bedre efter hun er fyldt et år. Hun sover nemmere, længere af gangen og tungere. Jeg ammer stadig nogle gange hver nat men det er kun i få minutter og imens hun sover.
  Hun er flyttet over i egen seng, stadig inde i soveværelset dog. Det har gjort en stor forskel at hun ikke sover direkte op af mig.
  Til gengæld har vi en søn på 3 år der først for nylig begyndte at sove en hel nat uden opvågning – han ammede kun 4 måneder…
  Det er så svært at vide hvad der virker, man prøver det bedste man kan og følger den vej der føles mest rigtig for barnet og familien.

  Jeg håber i finder en løsning der virker for jer eller at det blot er en periode der snart erstattes af en ny og forbedret.!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Tusinde tak for din kommentar! Vores den ældste ammede jeg heller ikke særlig længe og det var et kæmpe nederlag. Det har helt sikkert haft en indvirkning på min indstilling til amning denne gang. Jeg er stolt over det er lykkedes og har måske derfor sværere ved, at skulle afslutte det før vi begge er helt klar.
   Det der stresser mest, er klart at jeg snart starter på arbejde og får endnu mere brug for min nattesøvn end det er tilfældet nu. Forhåbentlig bliver det en ny og “forbedret” hverdag for os alle 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Maja

  Du skal gøre det der føles rigtigt for jer! Også selvom det er hårdt og måske knap så hensigtsmæssigt (iflg dig selv) og så skal I tage kampen når I føler for det! For mig hjalp det en del at acceptere at det hele var lidt noget lort i en periode. For det stresser også en at man føler at man bør gør noget. At man bør være mere positiv eller bør have overskud og tænke kreativt. Det er okay at køre på lavt blus en periode. For det er en periode og så vender det lige så stille igen! Varme tanker jeres vej og håber at det snart vender ❤️

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Tusinde tak for din kommentar og hvor lyder det dog fornuftigt! Jeg vil forsøge, at accepetere tingens tilstand for en stund. I hvert fald så længe min mavefornemmelse ikke siger jeg skal foretage noget aktivt med amningen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hanna

  Jeg stoppede for kort tid siden med at amme min datter, kort før hun fyldte 2. IndTil hun var ca. 1 1/2 spiste hun også adskillige gange hver nat.

  Men jeg ville heller ikke stoppe fuldt med at amme, kun natamningen. Her endte tingene med at løse sig, da hun dræn i ørerne. 14 dage efter begyndte hun at sove igennem(helt af sig selv og uden nogen kamp), og det har hun stort set gjort siden.

  Jeg håber jeres lille mand snart får lært at sove. Og er det ikke allerede sket, så få for en god ordens skyld, lige tjekket ørerne ved en ørelæge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Tusinde tak for din kommentar. Vores ældste er “ørebarn” og Malthe har også haft væske på ørerne, som skal tjekkes her snart igen for at se hvorvidt det har fortaget sig eller skal forbi en ørelæge. Jeg fornemmer dog ikke det er ørerne der driller hos ham, men måske.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Helle Methi

  For både din og Malthes skyld synes jeg du skal bruge ferien på sutteflaske om natten, med hjælp fra manden, en sutteflaske kan også være en hyggestund i sidste ende for far og søn. Din mælk må jo også stresse, måske en grund til han også forlanger så meget, fordi der måske ingen “god smag” og gode ting er i den. Og selvom overgangen er et helvede, og man er ved at løbe skrigende bort, er det måske løsningen. Og så må du prøve at hvile når den lille sover, også selvom du givet vil have sort samvittighed over du ikke bruger tiden med den store, man skal jo kunne tusinde ting på en gang som quinde, hvor svært kan det være!!!! Husk, det hjælper ikke at tænke sådan, tværtimod. En ting er jeg dog sikker på, selvom jeg ikke kender dig personligt, så er jeg sikker på at du kommer ud af det med hænderne i vejret, og du vil sige, sådan!! I en alder på 33 kan min pragtfulde datter stadig grine, over, jeg da hun var lille, tænkte om man kunne skylle hende ud i toilettet, da jeg efter et år uden nattesøvn, hun fik simpelthen ikke nok mad, og græd og græd om natten. Men som 23 årig, eget ung, og total autoritetstro kun gav hende det mad sundhedsplejersken sagde jeg skulle, hvoraf halvdelen blev gylpet op.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Tusinde tak for din kommentar. Vores første søn fik falske relativt tidligt da min mælk ikke mættede ham, så jeg har intet “imod” flasker. Malthe derimod pure nægter, at tage en. Vi har forsøgt af flere omgange siden han var en 3-4 måneder (med min mælk), men uden held.
   Nu hvor han er knap 11 måneder er det et spørgsmål om trøst/hygge. Han spiser enormt meget i løbet af en dag og søger først brystet til puttetid og om natten. Det er en svær fase lige nu og jeg håber inderligt han snart selv siger fra, for jeg duer ikke til kampen 🙁

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • kathrine

  Håber det bliver godt i sommerhuset, for dig! 🙂

  https://blogbykathrine.bloggerspoint.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Det tror jeg det gør, det håber jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder så udmattende, jeg har virkelig ondt af dig 🙁 ville det være muligt at give ham flaske om natten? For at finde ud af om det er et sulten spørgsmål eller et trøste spørgsmål?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Han nægter, desværre, at tage en flaske. Vi har forsøgt af flere omgange siden han var en 3-4 måneder. Så det er “kun” trøst der får ham til, at melde sig SÅ ofte.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Sommer Crochet Along 2018 - Vol 2