Tema tirsdag: Amning (for egen vindings skyld)

Fredagssavn

mødregruppeI eftermiddags da jeg stod på apoteket og ventede på penicillin til Malthe, mærkede jeg pludselig tårerne presse sig på. Der gik et par sekunder inden jeg var 100% sikker på følelsen, der overtog min krop. Savn. Et stort savn til en flok kvinder jeg ikke engang har kendt i ét år.

Der er ingen tvivl om, at jeg følsom i disse dage. Det bliver jeg altid når mit søvnunderskud er stort. Søvnunderskuddet har stået på længe, men de seneste dage har været helt forfærdelige fordi Malthe har sovet helt absurd dårligt. Det fik jeg “heldigvis” en forklaring på idag; mellemøresbetændelse. Igen. Fuck og pyha. Fuck fordi han har ondt og pyha fordi der er udsigt til (lidt) bedre søvn når penicillinen har gjort sit.

Tilbage til tårerne, savnet og kvinderne. Det er min mødregruppe jeg taler om. Fire fuldstændig fantatiske kvinder, der alle er så forskellige og alligevel så ens i forhold til mig. Og deres børn. Deres skønne, skønne børn. Shit jeg savner dem!  Min mødregruppe er alt det jeg drømte om; et fantastisk sikkerhedsnet med fuld støtte og brede skuldre. Et frirum til lange patter og fedtet hår. Et sted fuldstændig fri for konkurrence og med plads til alle følelser.

Jeg var en anelse forbeholden første gang vi skulle mødes. Fordi min første mødregruppe aldrig blev helt god. Men den her gang er det anerledes. Den her gang har jeg turde dele alt med dem og er aldrig blevet mødt med skæve blikke. Vi har grint ufattelig meget sammen og vi har været alvorlige. Alt sammen i én stor pærevælling af kaos med babyer der skider på skift og larmer i kor.

Hvis der er noget jeg ønsker for alle nybagt mødre, er det en mødregruppe som min. En mødregruppe hvor det handler om lige nøjagtig dét man har allermest brug for som nybagt mor; et frirum til at sige højt hvor pisse hårdt det er og hvor meget man savner et toiletbesøg i stilhed. Hvor ubeskrivelig højt man elsker sin baby og hvor meget man drives til vanvid. Hvor dejlige mændene er i deres rolle som Far og hvor lidt de til tider fatter om alt det der foregår imens de er på arbejde. Eller sover. Det har gjort en kæmpe forskel for mig, at have disse fire fantastiske kvinder under min barsel og nu hvor hverdagen er retur, savner jeg dem helt vildt!

Heldigvis skal vi ses snart. Og vi når garanteret ikke at snakke hverken helt eller halvt om noget som helst, men det er også okay fordi jeg ved de er der når det hele brænder på og når alt er en fest. Og det er lige nøjagtig sådan en mødregruppe skal være! <3

1 kommentar

  • Vi mødes stadig i min mødregruppe, selvom vores børn er 14. Nu ses vi kun uden drengene og tager på en hyggelig weekend en gang om året:-)
    Jeg ville heller ikkme undvære min mødregruppe<3

    Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Tema tirsdag: Amning (for egen vindings skyld)