Vigtigst af alt er kærligheden

Er du en kylling?! – Vind 3.000 kroner til Løgismose

er du en kylling
[ Indeholder reklame ]

Lukker du øjnene? Bevidst eller ubevidst? Det gør vi vidst allesammen fra tid til anden. Jeg gør det oftest når jeg støder ind i noget der ikke er rart. Noget der direkte eller inddirekte giver mig en form for dårlig samvittighed eller følelser jeg ikke ved hvordan jeg skal håndtere i situationen.

Dyrevelfærd er et af de emner jeg i mine unge år aldrig koblede sammen med fødevarer. Dyrevelværd handler om elefanter i fangenskab og aber iført halslænke. Men så blev jeg bevidst om, at dyrevelfærd i dén grad også handler om de animalske fødevarer vi dagligt indtager derhjemme. Ja, vi spiser kød og andre animalske produkter herhjemme og det har jeg det rigtig fint med. Fordi vi går højt op i dyrevelfærden bag produkterne.

Vi har økologiske lam på vores egen mark, naboen har en håndfuld køer gående på sin og inden længe bliver vores helt egen hønsegård færdig. Vi har igennem de sidste år taget enormt mange bevidste valg om vores livsstil. Ikke på et fanatisk niveau, men på et niveau hvor jeg har det godt med mig selv og tænker på hvordan produkter bliver til.

Da vi, for endda nogle år siden, lagde størstedelen af vores kost om fra konventionel til økologisk blev jeg især overrasket over kyllingekød. Smagen og konsistensen er milevidt fra hinanden. Det er samtidig også et af de produkter hvor prisforskellen imellem konventionel og økologisk er rigtig stor og måske derfor mange vælger den konventionelle.

Jeg tager selv ekstremt stor afstand til eksempelvis buræg og industrikyllinger. I mine øjne er det et af de steder hvor dyrevelfærd i dén grad ignoreres. Er du en kylling eller tør du teste om din viden om industrikyllinger? Så klik her. Du deltager samtidig i konkurrencen om et gavekort på 3.000 kroner til Løgismose.

Jeg prøver virkelig ikke, at dømme andre mennesker. Jeg forsøger i langt de fleste tilfælde, at respektere den enkeltes valg på nøjagtig samme måde som jeg ønsker, at mine valg respekteres. Derfor prædiker jeg ikke (ret meget) om indholdet i hverken mit eller andres køleskabe, men jeg vil gerne appellere til, at man tager et informeret valg om sin livsstil.

Jeg drikker selv (for meget) Coca Cola. Den fuldfede fyldt med sukker og jeg ved det er usundt, men jeg har taget et aktivt valg om at jeg ikke vil undvære den. Så jeg er langt fra perfekt, men jeg vil så gerne have, at vi allesammen passer en lille smule på både dyr og miljø. En hel masse små skridt er langt bedre end ingen.

Deltag i konkurrencen om et gavekort på 3.000 kr ved at tage testen her.

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vigtigst af alt er kærligheden