Hæklet julekalender 2018 (hemmeligt dyr)

Ubalance

ubalanceJeg har mærket det længe. Ubalancen i min krop og i vores hverdag. Jeg har ikke haft overskuddet til at handle på det og jeg har været i tvivl om hvilken retning jeg skulle gå, så jeg lukket øjnene og trukket den. Ignoreret de tegn min krop og mit sind har udvist. Fordi det trods alt har været nemmere end aktivt at handle på hele ubalancen. Det er på ingen måder holdbart i længden og nu er det på tide, at gøre op med det hele og få skabt en fornuftig balance i alt det der efterhånden er blevet et mindre kaos.

Troels og jeg har igennem længere tid sat alle segl ind og rettet kursen mod nye projekter. Store projekter. Tidskrævende og følelseskrævende projekter. Fordi sådan er vi. Når vi starter projekter op ligger vi liv og sjæl i dem. Både privat og i vores karrierer. Jeg syntes det er en god egenskab så længe man kan tøjle dem og bevare balancen. Og det er dér det er gået galt for mig. Projekterne er blevet for mange og for store og nu er det på tide vi kommer tilbage til udgangspunktet. Sejlene har tabt vinden og vi padler alt vi kan, men det tager tid og det kræver kræfter at komme tilbage og skabe balance.

Det vigtigste er dog at jeg for alvor er blevet opmærksom på hvor meget min egen ubalance påvirker mig selv og mine nærmeste. En ting er manglende overskud på grund af småbørn og afbrudt nattesøvn, noget andet er manglende overskud på grund af ting jeg rent faktisk kan handle på. Og mængden og omfanget af nogle af projekterne kan jeg rent faktisk gøre noget ved. Det kræver store beslutninger og en omprioritering, men det er nødvendigt. Og det bliver rigtig godt.

Samtidig er vi gået ind i vintermånederne og de kan være hårde for mig. Mørket påvirker mit humør og mit sind i en negativ retning og jeg hader det. Det nemmere at sige højt end at ændre på det, men i år vil jeg virkelig forsøge at bevare et lyst sind i den mørke tid og jeg har en klar plan; jeg går all-in på hygge.

Jeg har pyntet huset op til jul med masser af lys, lyskæder og hygge. Ungerne er ellevilde med deres julekalendre (de har hver en med tørret frugt og så en stor Disney pixibog julekalender til deling). Jeg vil bruge noget mere tid i køkkenet og tage en fridag med Magnus hvor vi bager kager og så vil jeg hækle. Jeg vil fejrer 10 år sammen med min mand og nyde alle de hyggelige stunder vi skaber.

Det bliver hverken prangende eller fyldt med overskud, men jeg vil fylde mine dage med krea-hygge, afslapning og nærvær. Jeg startede hårdt ud med at slette min arbejdsmail fra min mobil i weekenden. Det gav nogle abstinenser, men det var samtidig vildt dejligt at koble fra og “bare” holde fri med familien.

2 kommentarer

 • Sofie

  Det lyder til at du har fået lagt en god plan. Jeg kan anbefale at overveje at inkludere en dagslyslampe, bare 10 min om dagen kan give en stor forskel og øget energi, da mørket virkeligt gør vintermånederne lidt triste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • Rikke Lyngholm

   Dét var en god idé – den kommer på ønskesedlen med det samme 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv en kommentar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hæklet julekalender 2018 (hemmeligt dyr)