BOMULDSGARN

Indeholder reklamelinks (markeret med *)

Her finder du en guide til de 3 mest populære typer bomuldsgarn* som er en af de mest populære garntyper til hækling. Det fås i et utal af farver, kvaliteter og priser. Jeg bruger selv virkelig meget bomuldgarn når jeg hækler dyr. Jeg har igennem årene testet mange forskellige mærker af bomuldgarn. Både billigt bomuldsgarn og dyrere garn.

8/4 BOMULDSGARN

8/4 er betegnelsen for den mest almindelige type bomuldsgarn. Det kan bruges til blandt andet hæklede dyr og karklude. Jeg bruger den selv meget ofte og elsker hvor stor farveskala der er på mange af mærkerne. Jeg går altid efter en god kvalitet og det vurderer jeg udfra hvor blødt garnet er, hvordan det holder farve og facon på de færdige kreationer og ikke mindst hvordan det er arbejde med på hæklenålen. Jeg kan godt lide garn der ikke splitter for meget og som glider nemt på hæklenålen – det giver bare en bedre oplevelse når du hækler.​

Drops Safran kan købes her*
Infinity Hearts Rose 8/4 kan købes her*

Mine favoritmærker inden for almindeligt og billigt bomuldsgarn 8/4 er Drops Safran* og Infinity Hearts Rose 8/4*. De er fornuftige i prisen, holder farven godt og bliver ikke så hurtigt nussede når ungerne leger med mine kreationer. Det er blødt bomuldsgarn som også egner til karklude.

ØKOLOGISK BOMULDSGARN

Økologisk bomuldsgarn er et mere miljøvenligt valg og er ofte noget jeg går efter når jeg laver dyr og andre ting til spædbørn der kommer alt i munden. Udvalget er ikke ligeså stort som almindelig 8/4 garn, men der er absolut nogle lækre muligheder. Jeg går efter de samme parametre som nævnt længere oppe: tekstur, blødt og holdbarhed.

BC Garn Alba kan købes her*
Mayflower Cotton 8/4 Organic kan købes her*

Når det kommer til økologisk bomuldsgarn er mine favoritter BC Garn Alba* og Mayflower Cotton 8/4 Organic*. De er også to rigtige bløde bomuldsgarner som jeg er særligt vild med til hæklet dyr eller ting til babyer som oftest kommer tingene meget i munden.

8/8 BOMULDSGARN

8/8 er et kraftigere garn der giver en helt anden struktur end “almindeligt” bomuldsgarn. Der findes ikke så mange mærker i 8/8 bomuldsgarn, men du kan også opnå 8/8 kvalitet ved at hækle med to tråde 8/4. Du skal dog huske at være opmærksom på løbelængden hvis du skal regne dit forbrug ud til en opskrift.

Drops Paris kan købes her*

Min personlige favorit er Drops Paris*. Jeg syntes det har en lækker struktur og giver er flot slutresultat til lidt større hæklet dyr, tasker og så er det også godt et godt bomuldsgarn til karklude af lidt kraftigere kvalitet.

VÆRD AT VIDE OM BOMULDSGARN

Det har en god sugeevne og kan vaskes ved 60 grader hvilket gør bomuldsgarn velegnet til hæklede karklude, rundeller eller andre genstande der skal kunne absorbere væske og vaskes fri for bakterier. Da garnet tåler høj varme egner det sig også til grydelapper.

Bomuldsgarn er et naturligt materiale som er særligt godt til sommerbeklædning da det er mindre varmt end eksempelvis uld og akryl. Det er ikke helt ligeså blødt som eksempelvis bambusgarn og så er det tungere end uld hvilket du skal have med i dine overvejelser.

HVAD BRUGES BOMULDSGARN TIL?

Det er rigtigt godt at anvende bomuldsgarn til eksempelvis bamser, barnevognskæder, karklude, tasker og sommertøj. Husk dog at det ikke har en stor varmeeffekt og det kan derfor være nødvendigt at købe et blandingsprodukt hvor der noget uld, akryl eller viskose i. Hvis du skal igang med et større hækleprojekt som et tæppe til sofaen skal du være opmærksom på at bomuldsgarn er et tungt materiale sammenlignet med uld. Det kan selvfølgelig også være dejligt og bruges som en undskyldning for ikke at komme op og igang 😉